זוגיות - הפאזל - שונים אך משלימים
זוגיות - ביקורת בונה
"ביקורת בונה" סיסמא יפה שאנו משתמשים בה ומסתתרים מאחריה כאשר אנו נותנים ביקורת חופשי חופשי בלי רגישות לזולת, ביקורת משפילה, עם כעס, צעקות וטונים גבוהים. זו לא ביקורת בונה, זו ביקורת הורסת שמשפילה, מורידה ערך וביטחון עצמי. מי שסבל מביקורת כזו מהוריו, אחיו, מורים, שכנים וכו' סובל מחוסר בטחון עצמי, ערך עצמי נמוך, גימגום, חוסר הצלחה בחיים, בעבודה, בזוגיות והרשימה עוד ארוכה...
מדוע אנשים נוטים לתת ביקורת בקלות רבה כאשר קשה להם להשמיע דברי שבח באותו חשק והתלהבות כמו שהם נותנים ביקורת?
מדוע ביקורות נאמרים עשרות פעמים ביום אבל דברי שבח וקומפלימנטים נאמרים בקושי בין פעם אחת לעשר פעמים ביום?
בואו נשמע ונצפה בהרצאה המרתקת ונפנים את הדברים ונחולל את השינוי הפנימי ובעקבותיו יהיה נעים לכולנו לחיות בבית.
זוגיות - משקפת נכונה
האדם נברא עם שתי עיניים כדי שבעין אחת יסתכל ביתרונות של הזולת ובעין השנייה יסתכל על החסרונות של עצמו. אבל האדם מטבעו נוטה להסתכל במשקפת הפוכה, את החסרונות של עצמו הוא מקטין עד כמעט אפס ואת היתרונות מגדיל עד אין סוף. אחר כך הוא הופך את המשקפת ומסתכל על החסרונות של הזולת בגדול ועל היתרונות בקטן.
בחיי זוגיות צריך להשתמש במשקפת בצורה נכונה. את היתרונות של אשתו צריך להגדיל עד השמיים ואת חסרונותיה להקטין עד הרצפה. ועל עצמו יסתכל הפוך...
זוגיות - ביקורת בונה?
זוגיות - במשקפת נכונה
זוגיות - צנעת הפרט (לא הכל צריך לספר)
זוגיות -שיעור כללי לזוגות (נושאים מגוונים) חלק א'
זוגיות - שיעור כללי לזוגות (נושאים מגוונים) חלק ב'
זוגיות - ''חכמת הפרצוף'' (אוירה חיובית בבית)
זוגיות - חצי הכוס המלאה
זוגיות - פער רוחני (מתחזק/ת)
זוגיות - צנעת הפרט
האישה הכינה מסיבת הפתעה לבעלה היקר והנכבד, טרחה מהבוקר עד הערב להכין מטעמים כמו שבעלה אוהב. היא אפילו יצאה מהבית לכמה שעות במיוחד לחפש מתנה יקרה לבעלה שהיא כל כך מעריכה אותו. בשעת המסיבה הבית היה מקושט בבלונים שונים ומשונים ונרות צבעוניים דלוקים בכל פינה והאווירה הייתה פסטורלית וכו'.. הבעל הרגיש קרבה לאשתו במידה שלא הרגיש כך אף פעם ולכן הוא נפתח אליה והתחיל לספר לה דברים מילדותו, מגיל הבגרות והלאה, דברים שהוא לא היה מעז לספר לאף אדם בעולם....אשתו שומעת את הדברים הלא נעימים כל כך פעם ראשונה בחיים ומתחילה להרגיש סלידה וריחוק מבעלה.האם טוב עשה הבעל שסיפר דברים אישיים כל כך לאשתו? התשובה בשיעור המאלף שלפנינו...
זוגיות - שיעור כללי לזוגות (נושאים מגוונים) חלק א'
בשיעור חד פעמי זה שמסר הרב שמשון בן רחמים (במנולקר) שליט"א בישיבת דעת ותבונה באשדוד, מתרכז הרב בעיקר בחשיבות המודעות לשמור על השלום בבית, דבר שאנו מוצאים אותו בתורה הקדושה אצל אדם וחווה, אברהם ושרה, יצחק ורבקה, יעקב ורחל ועוד ועוד...
"ואהבת לרעך כמוך" על פסוק זה אמר רבי עקיבא שהוא כלל גדול בתורה, דהינו שכל ה-613 מצוות הם פרושים וביאורים ואמצעים כדי שנאהב כל יהודי כמו שאנו אוהבים את עצמנו. אך כתוב בספרים הקדושים שלא ניתן לקיים מצוה זו במאת האחוזים רק אם הבן/בת זוג. זו הסיבה שאדם צריך להתחתן כדי שיוכל לקיים מצוה זו.
בהמשך השיעור אנו נלמד פרקטיקה של שיחה נכונה בין בני הזוג הכוללת ג' שלבים.
בסיום חלק זה אנו נשמע סיפורים מהחיים על אנשים שעושים חסד עם כל העולם אבל אינם מסוגלים לעזור, לתמוך או כל עזרה אחרת בתוך הבית.
צפייה מהנה...
זוגיות - שיעור כללי לזוגות (נושאים מגוונים) חלק ב'
בשיעור חד פעמי זה שמסר הרב שמשון בן רחמים (במנולקר) שליט"א בישיבת דעת ותבונה באשדוד, מתרכז הרב על השוני בין גבר לאשה, דבר שחשוב מאוד לכל אדם נשוי שילמד ושיהיה מודע לזה ואזי יקל עליו להבין את הבן/בת זוג .
לדוגמא: אשה לא שוכחת לעולם משקעים מהעבר בזמן שהגבר כבר שכח וסלח מזמן. אחרי 50, 60 או יותר שנים עלולה האשה להזכיר לבעלה עוול שנעשה לה.
הבעל לא יבין, הרי זה היסטוריה ונחלת העבר שאין בו שום תועלת ומדוע היא פותחת שוב פצעים ישנים שכבר הגלידו מזמן?
אשה בטבעה בנויה יותר לזוגיות מאשר הגבר. במידה מסוימת הגבר הוא גם נכה בתחום הזה של שותפות וזוגיות. הבנה של ההבדלים יעזור לנו להבין, להכיל ולסלוח לבן/בת זוג.
בהמשך השיעור אנו נמשיך ללמוד פרקטיקה של שיחה נכונה בין בני הזוג הכוללת ג' שלבים (התחלנו בזה בחלק א'). כאן אנו נחשף לסיפור הנפלא על חכמת שלמה המלך ששפט שתי נשים שכל אחת אומרת שבנה החי ובנה של השנייה הוא המת.
בסיום חלק זה אנו נשמע סיפור מהחיים על מורה ומחנך דגול בתלמוד תורה שמסר נפשו ממש לחינוכם של ילדי כיתתו במשך כל חייו אך לא היה מסוגל לשבת חמש דקות פעם בשבוע עם בנו....
צפייה מהנה!
זוגיות - "חכמת הפרצוף" (אוירה חיובית בבית)
היום השיעור הוא מרתק במיוחד והוא גם גורם לחיוכים מאוזן לאוזן. היום נבחן את עצמנו באיזה פנים אנו נכנסים הביתה. האם הסתכלנו על המראה פעם אחת בחיים איך אנו נראים בכניסה לבית או איך אנו נראים כשהבן/בת זוג נכנסים הביתה?
אנו עוברים לפעמים יום קשה מחוץ לבית ואחרי שסוף סוף אנו מגיעים לבית כדי למצוא את המנוחה ואת הנחלה והשקט הנפשי, ואז אנו מוצאים בתיבת דואר מכתבים לתשלום חשמל, מים, ארנונה ובמקרה הגרוע גם דוח תנועה ועם כל התסכול והכעס והעצבים והמרירות אנו נכנסים הביתה ומשדרים את התחושות הקשות הללו לבני הבית. האם זה טוב? האם בני הבית נהנים מזה? האם ניתן לשנות זאת?
אנו יושבים בבית והבן/בת זוג נכנסים הביתה, האם אנו עושים את כל הנדרש כדי לעשות קבלת פנים חביבה ולבבית למי שנכנס?
תשובה לכל השאלות הנ"ל בשיעור המרתק (והמצחיק קצת) שלפנינו...
זוגיות - חצי הכוס המלאה
השיעור היום מתאים לא רק לזוגיות, הוא טוב גם לחינוך ילדים, יחסי עובד ומעביד, יחסי שכנים ועוד ועוד.
על תנסה/תנסי לשנות את הבן/בת זוג. קבל/י אותו/ה כמו שהוא/היא. נסו להתאים את עצמכם לבן זוג ולא לנסות לשנות את הבן/בת זוג שיתאימו לנו.
יש לבעלך המון יתרונות ודברים חיוביים, למה לעשות עניין מכמה חסרונות קטנים ובגלל זה להרוס את חיי הנישואים. יש לאשתך המון יתרונות ודברים חיוביים, למה לעשות עניין מכמה חסרונות קטנים ובגלל זה להרוס את חיי הנישואין.
בואו נסתכל על חצי הכוס המלאה, דהיינו נתמקד בדברים החיוביים ובמטרות הנשגבות שבחיי הנישואין, דבר שימזער את החסרונות עד שיעלמו לחלוטין. ההמשך בסרטון שלפניכם...
זוגיות - פער רוחני (מתחזק/ת)
אנו עדים היום ברוך ה' למגמה חיובית של יהודים המתקרבים יותר ויותר ליהדות (מתחזקים) ומתחילים לקבל על עצמם שמירת מצוות שלא שמרו עליהם כל כך עד היום והדבר מרנין ומשמח לבבות.
אך הבעיה מתחילה כשאנו מנסים למשוך גם את הבן/בת הזוג לכיוון הזה בכח או בדרכים שאינן מקובלות על הבן/בת הזוג. הדבר גורם לעימותים, ויכוחים והפרת שלום הבית דבר שמזיק לזוגיות ולחינוך הילדים שכה יקר לנו. בהרצאה היום אנו נקבל מהרב שליט"א הדרכה מפורטת איך לנהוג במצבים עדינים ושבריריים אלו.
הבה נצא לדרך...